Friday, December 24, 2010

eh esok Krimas la ye?


"esok hari raya, yeay!" fuh.. kalau kai cakap macam ne gerenti kena tempelang selaju mungkin kan nya dekat mak kai. esok hari krimas ke? asal kai tak rasa macam tu pun? sebenarnya kai ada soalan nak tanya pakcik santa ne.. tapi hari-hari mesti die off fon tak nak jawab mesej.. Buzy la katanya.. please santa.. jawab2!

1. kenapa santa suka pakai baju tidur warna merah?
cube la paki warna pink la tahun ne.. eih bosan la orang lain setiap tahun beli kain buat baju raya warna lain. kalau nak kekalkan warna tu tak kisah la tapi buat la ade corak2 sikit, labuci ke? buleh?

2.Pakcik santa kenapa tak reti potong janggut?
yang ne aku pelik, kenapa pak cik santa malas nak potong janggut? tapi rajin pula kan singgah-singgah rumah budak2 masa malam ray kan? pak cik santa pergi la potong, takkan pakcik nak tiru A. Samad Said kot?

3.Kenapa pakcik santa suka orang gantung stoking ?
aduh.. tau tak stokin tu busuk! kai tahu pakcik terpaksa cium setiap bau2 stoking yang da macam bau bangkai + chagon tahp kritikal. suruh la kaum2 pakcik tu gantung plastic beg kan ke lagi besar.

4.Kenapa pakcik santa tak bagi hadiah dekat kai?
hari-hari kai tunggu tapi tak bagi pun.. ish ish.. apa? pak cik bagi hadiah dekat kaum pakcik je? takpa la pakcik kai bangga menjadi seorang umat islam! amin.

pak cik santa, selamat hari krimas esok, kai tak nak hadiah ok? kai tak sambut pun! pasal kai orang islam!

p/s: merepek di malam krimas!

1 comments:

ain dzaya said... [Reply to comment]

hohoho..merry kismes!!!

http://aindzaya.blogspot.com/2010/12/aku-nak-kawin-mak.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...