Tuesday, December 7, 2010

Tip gegarkan Traffik ke Blog Kita!


hello! selamat ber-Maal Hijrah ya.. dekat sini kai nak bagi tip-tip of the Day sikit.. sebenarnya mungkin tip ne korang da lama tahu dan dah buat. atau dah lama tahu tapi tak teringin nak buat. pilih mana satu korang?

tapi aku tetap nak Sharing sikit pasal tip ne ea.. bak kata kawan kai sendiri "kalau ko share pun, tak mati la!" lebih baik memberi dari meminta kan? cepat pegang Kertas dan pen.. laju laju!

'Mengangkat' gila-gila sesiapa di Blog
korang cuba la bagi komen pedas-pedas sikit.. cadangan ke.. biar entry tu nampak berilmu sikit.. gerenti ramai akan terpegun and terus Klik ke Blog kita.. tapi jangan pula nak kutuk2 kang tak pasal2 blog kita 'panas' je.

Title Entry Kena 'panas'
ya! siapa nak masuk blog kita kalau title da macam budak2 tadika. contoh title yang kai cakap macam budak, "saya suka makan nasi, kamu?" "Baju dia lawa!" korang rasa best ke ? eyh tak hingin la orang nak baca.. kalau masuk pun terus keluar. Biar 'panas' dan gempak sikit title tu. baru orang ada minat nak masuk blog kita.

Entry yang bermakna

tulis entry tu baik2 la sikit.. apa? blog korang, suka korang? haa bagus la.. ada ke orang nak masuk lagi lepas tu? biar entry tu panjang sikit.. tapi tak payah le sampai berjela, penat lak nak baca tu.. jangan terlalu pendek dan yang paling penting jangan dan jangan guna bahasa SMS! mengarut!

Blogwalking Cara paling Gempak
blogWalking itu penting.. dapat naikkan trafik kita.. kalau tak BW mana la orang nak kenal blog kita yang setahun jagung ne kan? tinggalkan jejak di kumen.. jangan kat Shoutbox ok? bukan tak buleh tapi shoutbox ne akan menolak kumen kita dengan cepat.. so? apa kata kalau korang kumen panjang2 sertakan link ke blog korang, pastikan yang bermakna..

Buat Contest-Contest Menarik
sekarang aku tengok banyak suka buat contest ne, so apa kata korang kerahkan idea sikit buat contest.. bagi hadiah lumayan sikit.. TV Flat Screen ke.. Gerenti ramai nak join.. blog sapa? blog kita jugak.

Cerita pasal Artis Popular (popular kew?)
cube buat entry pasal artis.. ey ramai la orang nak tahu.. tambah2 kalau Lisa Surihani.. =) tulis je pasal ape pun, artis tu makan kat mana, kerja kat mana, Keluar dengan sapa.. berak dekat mana.. ramai nak tahu la..

Template Blog Kena Lawa
sapa kata template tak penting? angkat tangan aku nak tembak.. lagi lawa la template kita lagi banyak la puji.. takkan puji saja, mesti jadi Follower sekali.. widget2 kat blog tuh jangan la terlalu banyak. bagi aku tak payah letak lagu kat blog.. bukan apa kalau letak lagu akan menganggu Mood nak baca.. entry pasal solat, tapi lagu Black Metal.. kena ke? Lagi satu tolong jangan letak Jam! kenapa orang yang buka blog korang tu takda jam kat Pc tu ka? tak penting ok? melambatkan adalah..

semoga mencuba!

16 comments:

Shaofie said... [Reply to comment]

jemput ke blog yeaa.

EmanCloud said... [Reply to comment]

haha lisa jgn men2 aku punye kai.

~ch@wi~ said... [Reply to comment]

1. ko nyer entry ni dah lapuk bro... (komen ni adalah dilarang)

2. bagus entry ni..i like.. ;) (orang x layan sgt komen2 cmni)

3. nak tengok lagi cara yg paling bes utk naek kan traffik? meh cini.. http://episodkehidupanku.blogspot.com/2010/12/sapa-nak-trafik-setinggi-klcc-jom-try.html (maybe orang akan tengok)

betul tak??hehehe...

kai azmier said... [Reply to comment]

@shaofie >> ok2.. saye datang!

@eman >> kongsi2 ler.. tak besh ar sorang2..

@chawi >> semestinyer betol.. lagi panjang lagi besh.. =)

za petrelli said... [Reply to comment]

hohoho.. thanx sifu. mahu tunjuk ajar lagi

L said... [Reply to comment]

thx 4 informtion...=)

kai azmier said... [Reply to comment]

@zaPetrelli >> yang tuh kene tunggu part seterusnyer ler yew.. hehex

@L >> ur welkam.. sharing is caring..

redinflame said... [Reply to comment]

kalo budak letak gambar lucah org nk masuk ramai x..
tp ak bersangka baik, semua masuk nk tarbiyah budak tu kan?

suzie rahman said... [Reply to comment]

nice info utk newbie ni..hihi thks

kai azmier said... [Reply to comment]

@redinFlame >> memang ler ramai masuk.. tapi lepas tuh gerenti blog dier da xmcm blog biase da.. da mcm blog 18sx plak.. sanggup? hahax

@suzieRahman >> yeah! utk newbie ler ne.. kalo otai da lame taw pasal ne.. sdgkan kai sndri pon newbie saje nak share..

azana said... [Reply to comment]

thanks.. bleh ar pasni ikot tip ni...

yang paling penting pengisian entry 2.. br la gua dapat ilmu tambahan..hehe

Ezay Hadry said... [Reply to comment]

bagus info ni..
sesuai tuk beginner cam ak..
t de pape lg share k bro..hehe

haszuraidah ishak said... [Reply to comment]

wahhh..betol2..saya sokong..esp. part tang jejak di komen, bkn shoutbox..agagaga..

New entri :Maila Vote Saya

MahaMahu said... [Reply to comment]

Bagus gak nasihat ni tapi mcm dah biasa dgr but still leh guna lagi tahniah... huhuhu

miZz_nizZ said... [Reply to comment]

yup..tol2..stju=)

kai azmier said... [Reply to comment]

@azana >> betul.. pengisisan sesuatu entry kene menarek.. baru org bace x rase borink.. =)

@EzayHadry >> thnx bro.. kalau adew tip yg bagos tuh ikot ler.. aq pon begineer gk ne.. =)

@haszuraidahIshak >> yew.. tuh selalu blogger buat silap..

@mahaMahu >> yew.. mmg biase dgr, kai cume ulangkan balek.. biase ler selalu kite dgr masuk telinge kanan kuar telinge kiri kn? lgpon kai masih begineer.. thnx sudi kumen..

@Mizz_Nizz >> kalau setuju kene ikot ler mane tip yg rasew besh.. hehex.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...