Tuesday, December 14, 2010

Kenapa Idea boleh lari?


pernah rasa macam ne? bagos tak kalau terjadi? bagi kai, sangat la tidak bagos! idea untuk menulis entry-entry yang 'meletup' terus ilang begitu sahaja. dan akhirnya kita akan tanya, tajuk apa nak tulis hari ni? ok. Kenapa benda ini terjadi?

Saya Terlampau banyak idea la!
banyak idea? bagos. tapi kalau terlampau-lampau tu memang payah la. sebab kita tidak tahu nak pilih yang mana satu. alih-alih langsung tak tulis pun idea tu. otak kita ne, kalau terlampau banyak berfikir, perkara pertama yang dipikirkan akan hilang, tak percaya korang cuba ingat balik mimpi 2 ari lepas. ingat? kalau ingat pun mungkin samar-samar kan?

masa ne takda perkhidmatan awam!
maksud kai, idea ada tapi masa idea tu datang kita tak berada di depan laptop, di kawasan yang ber-Internet. susah tu. idea yang bagos2 terus akan hilang di situ. sudah terjadi perkara yang sia-sia di situ kan? jadi nak buat macamana?

senang ja, buat secara manual. sentiasa ada pen dan kertas. tulis idea tu di kertas, atau pun kalau zaman IT yang serba canggih ini karang entry dalam telefon canggih korang tu.. senang kan? kalau tak dapat karang pun, taip je idea kita tu. nanti takda la ternganga lagi depan laptop tu kan?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jangan Lupe Undi Kai di Blog Baru Pilihan Malaysia !

ingat 49, ingat kai!

tekan sini kalau nak undi

6 comments:

Shaofie said... [Reply to comment]

aku pun memang kering idea. aku byk tajuk tapi aku risau tajuk aku tak disukai pembaca. kadang-kadang tuh, bila aku teringt nak tulis je, aku cepat2 type kat hp dulu before convert masuk laptop. fuh! risau sebab byk sgt idea takut tercicir lak. hahahhaa.

EmanCloud said... [Reply to comment]

hahah sebab tu aku ade buka nota hikmat. aku dapat idea terus dulu. buat draft. ahha takut lupa. ahhaha

kai azmier said... [Reply to comment]

@shaofie >> btol kan? aku pun selalu buat cmtuh.. takot ilang idea ne susah.. rase macam kurang sesuatu jek..

@emanCloud >> nota hikmat? buku 3 lima ke? haha

EmanCloud said... [Reply to comment]

wahhaha aku rase entri ni hangat ye? hehe jom! battle. aku gune gabumon. ahah

MIMIE AIZA said... [Reply to comment]

uishh kene bawak pen dengan kertas kemana saje? kertas mahjong ni hahaha.. gurau je..
thanx 4 da suggestion :)

kai azmier said... [Reply to comment]

@EmanCLoud >> jom2! sapa kalah blnja makan.. haha

@MimieAiza >> takde la bwk kertas mahjong.. adeyh.. bwk yg kecik2 pun da ok.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...